131928
Książka
W koszyku
1: Zmysł węchu - budowa i mechanizm działania; 2: Zapach a psychika; 3: Zapach jako źródło i nośnik informacji; 4: Historia perfumerii. Starożytność i wczesne średniowiecze; 5: Historia perfumerii. Woda Królowej Węgier; 6: Historia perfumerii. Ostatnie stulecia; 7: Klasyfikacja zapachów; 8: Surowce zapachowe. Składniki naturalne pochodzenia zwierzęcego; 9: Surowce zapachowe. Składniki naturalne pochodzenia roślinnego-otrzymywanie; 10: Surowce zapachowe. Składniki naturalne pochodzenia roślinnego-przegląd wybranych olejków eterycznych; 11: Surowce zapachowe. Składniki naturalne pochodzenia roślinnego-ekstrakty i olejki eteryczne z żywic; 12: Surowce zapachowe. Składniki syntetyczne; 13: Ocena jakości substancji zapachowych; 14: Perfumiarze. Tworzenie kompozycji zapachowych;15: Perfumowanie wyrobów. Dobieranie kompozycji zapachowych do podstawowych grup wyrobów perfumowych; 16: Perfumowanie wyrobów. Zawartość kompozycji zapachowych w wyrobach. Technologie perfumowania. Ocena jakości; 17: Wyroby perfumeryjne i ich wytwarzanie; 18: Regulacje prawne dot. Stosowania kompozycji zapachowych; 19: Aromaterapia, aromachologia, aromamarketing; 20: Globalny przemysł perfumeryjny. [AW]
Pliki multimedialne:
Status dostępności:
Czytelnia dla Dorosłych
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 665.5 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 273-276. Indeksy.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla studentów kosmetologii, chemii, farmacji, biologii i dziedzin pokrewnych.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej